Jag kan flyga, jag är inte rädd...

Knappt har julen tagit slut förens det är dags att korka upp champagnen, dra på sig festklänningen och rigga raketerna för fira att år 2007 är tillända. Snart heter året 2008, ett nytt år med nya möjligheter. Ett år som för oss, jag kallar oss vi, vi som är sju svenskar (vår handledare ej att glömma) på väg mot kanske vårt livs äventyr som högst sannolikt blir oförglömligt.

Som ni förstår känner jag en längtan om att få befinna mig på Kärsögården redan nu, att tillsammans med er andra sätta mig på planet i en pirrande, nervös ovisshet om vad som komma skall. Men än är det några veckor kvar så här sitter jag i mellandagarna och väntar på dagen D.

Det mesta av det materiella och praktiska är omhändertaget. Men jag måste växla pengar, införskaffa några bra pocketböcker och säga hej då till mina vänner innan jag känner mig riktigt redo.

Jag hoppas att alla ni andra känner samma pirr i magen, nu vet jag att jag är en av de minst beresta i sällskapet så kanske är det ovanligt många fjärilar i min mage men alla har vi ju en massa förväntningar - och farhågor!
Det känns bra, som en utmaning, en ny tillvaro kantad av upplevelser på andra sidan jorden men också på hemmaplan i Falun.

Jag kommer troligen få en högre grad av resfeber dagarna innan avfärd, så när jag sedan sitter där och tampas med min flygrädlsa, påminn mig då, eller snarare övertyga mig om att vi kommer få det häftigt värre där nere. Ett "redigt" äventyr som vi smålänningar skulle ha uttryckt oss.

"Jag ångrar bara det jag aldrig gjorde", är det motto jag försöker leva efter.


Jag antar att det märks att jag är lite inspirerad av det material om personlig utveckling som jag tänkte bidra med på utreselägret. Ska bli så kul att träffa er alla igen, lite tråkigt är det ju att vi inte kommer att träffas mer än i halv styrka senare. Sen måste vi komma på något att framföra på kulturshowen. Jag hoppas att ni tänker så det knakar. Ta hand om er nu så syns vi snart igen. 


image5image8image9


FELIZ NAVIDAD Y PROSPERO AÑO NUEVO!

Jag vill bara önska alla en skön och härlig jul! Hoppas bara att snön kommer komma hit till Stockholm också,  ännu så länge är det bara frost i parken utanför. Annars är det väl som vanligt som på alla ställen folk springer hit och dit ur affär in i affär för att hinna med allt innan julafton. På Arlanda när jag jobbade i fredags morse så var det smockat med folk i avgångshallen man såg inte vart kön slutade. Alla skulle väl i väg på charterresor över jul och nyår.

Om fyra veckor ska vi alla samlas igen vid "spottkoppen" på centralen, tiden går så snabbt, hur ska man hinna med allt man vill innan det är dags. Om fyra veckor är det vi som står i avgångshallen och ska checka in. Känns konstigt, jag har i fyra månaders tid kommit till arlanda för att jobba, sett hur alla åkt iväg Men snart ska jag komma till arlanda för att resa iväg. Då är det jag som kommer handla på cafét där jag jobbar. Skönt att tänka den tanken, att slippa tänka på allt som måste fixas, om det är förseningar, mycket disk på borden eller saknas tallrikar.

Hälsningar från Falun

Vad trevligt att vi skaffade oss en blogg, bra jobbat Frida!
Hoppas allt är bra med alla er därute runt om i Sverige. Nu är det ju snart jul, kan inte fatta att det gick så fort, känns som vi nyligen hade vår träff på Kärsögården.

Jag har varit i Falun sedan den 12 nov för att arbeta med förberedelse av kommunen. Jag kan skvallra om att allt har gått mycket bra. Nästan alla värdfamiljerna är klara och de är alla mycket trevliga familjer som verkligen ser fram emot utbytet. Dessutom är de alla placerade relativt nära Faluns kärna vilket kommer att underlätta för besök och spontanitet! Just nu är jag mest fokuserad på arbetsplatserna och även det ser ljust ut, mycket positivt engagemang från kontaktpersonerna!

På fredag åker jag till Stockholm på en helgs ledighet för att sen, veckan därpå, träffa alla mina härliga CIU kolleger, ska bli så spännande och höra hur de har de i sina värdkommuner. 

Hoppas att det går bra för er med era "ekonomiska stöttor" därute. Glöm inte att ge varandra tips och idéer! Lycka till!  

Vill passa på att önska er alla en verkligt mysig jul!

//Anna


RSS 2.0